Bygga Uterum i Göteborg & Kungsbacka

Funderar du på att bygga uterum eller vinterträdgård? Våra professionella och trevliga altanbyggare har i många år hjälpt både företag, privatpersoner, BRF:er och fastighetsägare med att skapa uteplatser i alla former.

Bygga Vinterträdgård

Helhetslösningar inom byggnation av vinterträdgårdar, trädäck, altaner & m.m.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att renovera & glasa in eran altan, terrass, trädäck, uteplats & m.m. 

Trädgårdsanläggning

I samband med bygger så erbjuder vi även tjänster inom trädgårdsanläggning & stenläggning.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Göteborg & Kungsbacka Du hittar oss i Göteborg med omnejd, till exempel Kungsbacka, Billdal, Onsala, Strannegård, Finnagården, Stödahuvud, Gottskär, Fjärskogen, Forsbäck, Kolla, Inlag, Hammerö, Tölö Socken, Lundkärr, Voxlöv.

  Anlita oss för både små och stora jobb

  Att bygga en trädgårdsplats som även kan nyttjas på vintern kan vara ett svårt projekt om man inte är erfaren. Det finns gott om misstag och fallgropar att hamna i, men också många beslut att ta som till exempel huruvida uterummet ska vara vinterisolerat. Med vår hjälp kan du vara trygg i att din drömuteplats både blir snygg, hållbar och fackmannamässigt utförd. Kontakta oss i dag för gratis offert.

  Utnyttja rotavdrag som privatperson

  Sedan ROT-avdraget infördes har större byggprojekt blivit betydligt mer prisvärda för privatpersoner. Upp till 30 % av arbetskostnaden kan dras av vid tjänster som är berättigade till ROT-avdrag, vilket bygge av uterum och vinterträdgård nästan alltid är. Har du frågor kring hur det fungerar och vad som krävs från din sida kan vi gärna hjälpa till – processen är enkel så länge du fortfarande har ROT kvar att utnyttja.

  Trevligt bemötande och respekt för deadlines

  Alla medarbetare i vår organisation arbetar för att ge våra kunder trevligt bemötande och tydliga besked. Det viktigaste målet är så klart att du ska vara nöjd med slutresultatet, men det är också viktigt för oss att du ska känna dig trygg och lugn under hela byggprojektets gång. Vi har efter många års erfarenhet bra rutiner för snabba och noggranna projekt som håller deadline.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 076-726 61 80
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 076-726 61 80
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här