Bygga Uterum i Enköping

Om du funderar på att förlänga säsongen i din trädgård genom att bygga ett uterum, kan vår byggfirma hjälpa dig. Både privatpersoner, fastighetsägare, BRF:r och företag har använt sig av våra tjänster för bygge av veranda, altan, uterum, vinterträdgård och mycket annat.

Bygga Vinterträdgård

Vi kan hjälpa dig bygga en uteplats med färdiga modeller som monteras, eller låta dig presentera din kreativa vision.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att renovera & glasa in eran altan, terrass, trädäck, uteplats & m.m. 

Trädgårdsanläggning

Du är alltid välkommen att kontakta oss för frågor angående bygget eller offerten.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Enköping Våra kunder finns bland annat i Enköping, Bålsta, Altuna, Enögla, Bryggholmen, Boglösa, Lillkyrkan, Åkersberg, Korsängen, Skokloster, Bergvreten, Fjärdhundra, Grillby och Håbo. Du hittar även våra projekt i Vallalund, Katrinedal, Graneberg, Västerdalen och Upplands-Bro.

  Pålitliga hantverkare med mångårig erfarenhet

  Våra hantverkare är noggranna, pålitliga, trevliga och effektiva. Utöver den tekniska och praktiska kompetensen värdesätter vi god kundkommunikation högt. Även våra samarbetspartners har noga utvalts för att dela våra värderingar. Du är välkommen att kontakta oss för altanbygge, bygge av uterum eller andra byggprojekt. Vi erbjuder alltid kostnadsfri offert och gratis hembesök och tar oss an både små och stora projekt. Stor vikt läggs på att ge en korrekt tidsplan så att du alltid vet hur länge hantverkarna kommer att vara kvar.

  Inglasning och isolering av uterum

  Ett vanligt sätt att kunna njuta av din trädgård även under vintermånaderna är att bygga ett uterum. Beroende på om du vill kunna använda rummet året runt eller förlänga sommarmånaderna något, krävs olika stort arbete kring isoleringen. Vi hjälper dig gå igenom de alternativ som finns utifrån din budget och kan alltid agera bollplank för dina idéer. Vi har färdiga byggsatser som bevisats fungera och hålla hög kvalitet, men har även erfarenhet av skräddarsydda projekt i lösvirke.

  ROT-avdrag för reducerat pris

  Är du privatperson har du alltid rätt att ansöka om ROT-avdrag när du anlitar oss. Det beror så klart på vilken typ av tjänst det gäller och om du uppfyller skattemyndighetens krav. Normalt är det en väldigt enkel process som vi gärna guidar dig igenom. Har du frågor kring vilka tjänster som omfattas av ROT är du välkommen att höra av dig till oss.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här