Bygga Uterum i Helsingborg, Skåne

Vår byggfirma består av kompetenta och trevliga hantverkare med lång erfarenhet av altanbyggnationer. Våra kunder beskriver oss som pålitliga, effektiva och respektfulla.

Bygga Vinterträdgård

Vi är ett professionellt byggföretag med lång erfarenhet av vinterträdgårdar.

Inglasning av Altan

Våra kunder består av både bostadsrättsföreningar, företag, fastighetsägare och privatpersoner. 

Trädgårdrenovering

I samband med bygger så erbjuder vi även tjänster inom renovering av trädgårdar.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Helsingborg, Skåne Under många år har vi byggt altan, veranda och trädäck åt kunder i Helsingborg, Pålsjö, Berga, Eskilsminne, Ramlösa, Pålstorp, Görarp, Råå, Pålstorp, Gantofta och Påarp.

  Altan från scratch eller vinterisolerade uterum

  Några av våra kunder är privatpersoner som precis köpt villa eller torp, och behöver hjälp med bygge av helt ny uteplats. Andra är BRF:r i och runt om Helsingborg som vill ha en konsekvent och tillförlitlig utförare av altanbyggnationer och andra byggprojekt i trädgården. Vi har också hjälpt företag och fastighetsägare med att bygga trädäck, vinterträdgård, uterum och veranda. Kontakta oss för ett gratis hembesök eller andra frågor om till exempel ROT-avdrag.

  Uterum som värmer på vintern

  När du ska ha ett isolerat uterum för åretruntbruk är det viktigt att både grund, golv, väggar och tak är ordentligt och korrekt isolerade. En dålig isolering leder till dyrare uppvärmning och lägre effektivitet. Även glaspartierna behöver isoleras. Vi hjälper dig med alla de detaljer som många gör-själv-entusiaster ofta missar så att du slipper tråkiga och kostsamma överraskningar.

  Inga förbindelser förrän vi är överens

  Det är viktigt för oss att våra kunder känner att vi respekterar dem under hela byggprojektets gång. Oavsett om det gäller altanbygge eller bygge av uterum är vi medvetna om att vi är gäster i ert hus. Oljud och annat är oundvikligt, men vi är alltid måna om att försöka vara så osynliga som bara möjligt under bygget. Vi städar alltid upp efter oss och i början lämnar kostnadsfri offert så att du i lugn och ro kan övervaka projektet så länge som du behöver.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här