Bygga Uterum i Lund, Skåne

Vi är ett professionellt byggföretag med lång erfarenhet av altanbyggnationer. Våra kunder består av både bostadsrättsföreningar, företag, fastighetsägare och privatpersoner. Anlita oss för säkra, noggranna och snabba byggarbeten.

Bygga Vinterträdgård

Helhetslösningar inom byggnation av vinterträdgårdar, trädäck, altaner & m.m.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att renovera & glasa in eran altan, terrass, trädäck, uteplats & m.m. 

Trädgårdsanläggning

I samband med bygger så erbjuder vi även tjänster inom trädgårdsanläggning & stenläggning.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Lund, Skåne Vi har byggt altaner, uterum och vinterträdgårdar i hela Lund med omnejd, till exempel Odarslöv, Hardeberga, Sjöstorp, Bjällerup, Klostergården, Bergströmshusen, Flackarp.

  Anlita oss för altan- och verandabygge

  Om du funderar på att skapa en trädgård som du även kan njuta av på vintern då är det bra att planera in det redan från början. En enkel altan i trä är sällan tillräcklig om du senare vill bygga ett vintervänligt, isolerat uterum på den. Ska du bygga en “vanlig” altan i dag men eventuellt senare bygga på ett uterum är vi rätt byggfirma att kontakta. Vi hjälpt kunder att skapa uterum och vinterträdgårdar i bland annat Östra Torns By, Nöden, Klosters Fasad och Stora Råby. Oavsett vilken situation du befinner dig i kan du kontakta oss för råd och tips på hur enkelt och smidigt du kan få uteplatsen som matchar dina drömmar

  Gratis hembesök och offert – utan stress

  När du kontaktar oss och vi behöver göra ett hembesök, gör vi detta gratis. Känner du som kund och vi som utförare att det är ett projekt vi kan ta hand om, lämnar vi även offert, helt kostnadsfritt. Du förbinder dig inte till något och kan diskutera offerten med din familj i lugn och ro. Våra duktiga hantverkare håller tider, både när det gäller start och mål och ger dig ett trevligt bemötande. Inte bara slutresultatet spelar roll, utan även själva processen.

  Nyttja ROT-avdrag upp till 30 %

  De flesta byggprojekt som relaterar till altan och utbyggnader är berättigade till ROT-avdrag. Vill du har mer exakt info om vilka tjänster du kan få ROT-avdrag för, kan du prata med oss eller kolla in Skatteverkets hemsida. Vi hjälper dig med ansökan så att allt går rätt till. Tänk dock på att det bara är arbetskostnaden som kan reduceras genom rot, inte materialkostnaden.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 076-726 61 80
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 076-726 61 80
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här