Bygga Uterum i Malmö, Skåne

Vi är en byggfirma som hjälper både privatpersoner och företag med att bygga uterum och andra typer av uteplatser. Med oss får du uterum som är varma på vintern och ger svalka på sommaren.

Bygga Vinterträdgård

Att bygga en trädgårdsplats som även kan nyttjas på vintern kan vara ett svårt projekt om man inte är erfaren.

Inglasning av Altan

En inglasad altan ger dig flera fördelar såsom ökat ljusinsläpp, förlängd användningstid och ökat bostadsvärde. 

Trädgårdsanläggning

Kontakta oss om du vill ha hjälp i Malmö med omnejd

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Malmö, Skåne Vårt team består av kompetenta och certifierade hantverkare som byggt uteplatser och uterum i bland annat Malmö, Bunkeflostrand, Strandhem, Sibbarp, Holma, Värsta Skrävlinge, Södra Sallerup, Kungshälla, Arlöv, Burlöv, Risaberga, Bulltofta, Oxie, Toarp, Helsingborg, Ramlösa, Ängelholm, Bjuv, Åstorp, Ekeby, Landskrona, Löddeköping, Eslöv, Klippan och Lund.

  Vi bygger din vinterträdgård

  En trädgård ger möjlighet att äta egenodlade grönsaker samtidigt som det inger lugn och harmoni. Med vårt byggföretag som hjälp kan du njuta av många fördelar med trädgården året om. En trädgård behöver inte vara låst till sommarmånaderna. Kontakta oss i dag för kostnadsfri offert eller bolla idéer.

  Glasa in uterum för längre trädgårdssäsong

  Ett sätt att förlänga säsongen för att vistas i trädgården är att glasa in ditt uterum. Du får känslan av att sitta utomhus även när det börjar bli kallt ute. Vill du kunna njuta av uterummet året runt kan vi hjälpa till med isolering och uppvärmning. Vi är miljömedvetna och prioriterar säkerhet högt. Våra hantverkare är kunniga och respekterar tid, vilket innebär att projektet startar och avslutas när det ska. Eventuella förseningar på grund av faktorer utanför vår kontroll meddelar vi dig alltid i tid.

  Utnyttja ROT-avdraget för din altaninglasning

  Inglasning av altan och de flesta andra moment kring bygge av uterum är berättigade till ROT-avdrag. Det innebär att du har rätt att få avdrag på arbetskostnaden, men inte materialkostnaden, förutsatt att du uppfyller de få krav som ställs angående ROT-avdraget. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring ROT eller annat.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här