Bygga Uterum i Norrtälje & Roslagen

Vi är en byggfirma som utfört många uppdrag åt både privatpersoner och företag i Norrtälje & Roslagen. Många av dessa uppdrag har berört altanbyggnationer, bygge av trädäck runt pool och vinterträdgårdar. Med vår hjälp får du möjlighet att njuta av din trädgård under hela året.

Bygga Vinterträdgård

Vi kan erbjuda färdiga byggsatser som vi vet har hög kvalitet eller bygger skräddarsytt.

Inglasning av Altan

Vår byggfirma består av kompetenta och trevliga hantverkare med lång erfarenhet av inglasning. 

Trädgårdsanläggning

I samband med bygger så erbjuder vi även tjänster inom trädgårdsanläggning & stenläggning.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Norrtälje & Roslagen Våra kunder befinner sig bland annat i Norrtälje, Rimbo, Rånäs, Knutby, Roslagen, Edsbro, Älmsta, Almunge, Knivsta, Finsta, Hallstavik, Blidö, Brottby, Lövsta, Närtuna och Finsta.

  Byggfirma som kan isolera och ventilera

  En vinterträdgård eller vinterisolerat uterum är byggprojekt som kräver både tid och kunskap. Det är enkelt att göra fel om man inte vet vad man gör, vilket är anledningen till att många anlitar oss. Vår byggfirma, våra medarbetare och våra samarbetspartners har lång erfarenhet av altanbyggnationer, vinterträdgårdar, och uterum med effektiv isolering och ventilation. Ditt inglasade uterum får effektiv uppvärmning och samtidigt bra ventilation som förhindrar kondens på glasrutorna.

  Montera färdiga modeller eller bygga med lösvirke

  Vi kan hjälpa dig bygga en uteplats med färdiga modeller som monteras, eller låta dig presentera din kreativa vision. Vi agerar gärna bollplank för dina idéer och kan ge råd för en realistisk och säker konstruktion av din drömaltan. Vi kan kontaktas via e-post eller telefon och kan även komma ut på ett hembesök och offert. Detta är så klart helt gratis för dig – du är inte bunden till något förrän du accepterat vår offert och känner dig nöjd med planen.

  Vi ger råd för effektivt underhåll

  Känslan av att sitta på en nybyggd uteplats för första gången på vintern är svårslagen. Vi ger dig tips för att upprätthålla den känslan så länge som möjligt genom smart och effektivt underhåll av uterummet och altanen. Sköter du uteplatsen bra, kan både barn och barnbarn komma att njuta av din vinterträdgård. Vi hjälper dig så klart också med kringliggande frågor, till exempel bygglovskrav, ROT-avdraget och andra administrativa aspekter.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här