Uterumsbyggare i Dalarna

Vi är ett gäng erfarna och skickliga altanbyggare som ser fram emot att hjälpa dig att bygga ditt uterum i Dalarna.

Byggnation av Uterum

Vi har mångårig erfarenhet av att bygga altaner, vinterträdgårdar, terrasser, utekök och andra uteplatser.

Inglasning av Altan

Vi anlitas flitigt av alla kundgrupper, främst privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar runtom i Dalarna. 

Vinterträdgård, Växthus & Orangeri

Vill du få ett skräddarsytt lösningsförslag och en gratis offert? Hör av dig till oss idag!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Redo att Bygga ett Uterum i Dalarna? Boka in en kostnadsfri konsultation med våra hjälpsamma och kunniga uterumssnickare!

  Vi bygger uterum i Dalarna

  För oss är det viktigt att kunna erbjuda snabb och bra service till alla våra kunder. Därför arbetar vi lokalt i närliggande orter som Borlänge, Mora, Falun, Avesta, Hedemora, Ludvika, Leksand, Rättvik, Säter och Sälen. Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd med ditt uterumsbygge. Vi hjälper dig även med bygglovsansökan och ROT-avdrag om du önskar.

  Kontakta oss för en gratis offert

  Vill du veta vad det kostar att bygga det uterum du drömmer om? Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert!

  Allt för ditt uterum

  Vår skickliga firma består av ett gäng trevliga och kunniga uterumssnickare, målare och markentreprenörer. Tillsammans har vi förmågan att förvandla våra kunders visioner till verklighet, oavsett om det handlar om enkla reparationer eller omfattande specialbyggen. Vi utför många olika tjänster, bland annat:

  • Snickeri
  • Måleri
  • Stensättning
  • Markentreprenad
  • Inglasning
  • Belysning
  • Installationer av solskydd m.m.
  • Montering, hyra och nedmontering av byggställning
  • Totalentreprenad

  Pålitlig totalentreprenör för altanbyggen

  Efter många år i branschen har vi den behörighet och kompetens som behövs för att bygga alla typer av uterum. Vi renoverar och bygger nytt samt skräddarsyr unika lösningar. Som totalentreprenör sköter vi hela processen, från design och planering till slutförande. Du som kund kan känna dig trygg från början till slut. Tillsammans med vårt breda kontaktnät med duktiga hantverkare garanterar vi noggrannhet, punktlighet och högsta kvalitet. Vi håller tidsplan och budget och kompromissar aldrig med säkerheten.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här