Uterumsbyggare i Jönköping & Småland

Vill du bygga en solig veranda, en mysig inglasad altan eller en läcker pergola runt Småland? Välkommen till oss!

Bygga Uterum

Vi är ett gäng trevliga och kunniga uterumssnickare och byggentreprenörer som hjälpt många nöjda kunder i Småland.

Inglasning av Altan

Vi kombinerar kvalitet, noggrannhet, punktlighet och säkerhet när vi skapar skräddarsydda altaninglasningar.  

Bygga Vinterträdgård

Vi ser fram emot att förverkliga dina byggplaner. Kontakta oss för ett kostnadsfritt prisförslag!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Jönköping, Småland Våra hjälpsamma och trevliga uterumssnickare tar därefter fram ett förslag och en kostnadsfri offert.

  Smålands bästa altanbyggare

  Vår drivna och professionella byggfirma har gedigen erfarenhet av att bygga altaner och andra typer av uteplatser. Vi har utfört många lyckade byggprojekt åt fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, privatkunder och företag runtom i Småland. Vi har goda referenser från orter som Jönköping, Växjö, Kalmar, Västervik, Värnamo, Oskarshamn, Nässjö, Ljungby, Tranås, Vetlanda, Nybro, Älmhult, Eksjö, Gislaved, Alvesta, Bankeryd, Vimmerby, Lindsdal, Hultsfred och Sävsjö.

  Anlita oss som totalentreprenör

  Vill du laga din befintliga altan eller bygga en helt ny uteplats? Vi tar oss an både stora och små uppdrag! Vid komplexa och stora byggprojekt rekommenderar vi att du anlitar oss som totalentreprenör. Då sköter vi alla moment i byggprojektet, inklusive planering, kommunikation och bygglovsansökan till färdigställande och slutinspektion. Vi har ett brett kontaktnät och kan därför garantera tillgång till de bästa materialen samt att projektet håller avtalad budget och tidsram.

  Vi lyssnar på dina önskemål

  Vill du ha en solig altan där du kan sitta och läsa, ett praktiskt utekök för sommarens grillkvällar eller en vinterträdgård som du kan utnyttja året runt? Boka ett personligt möte där vi kan bolla idéer och diskutera dina önskemål. Vi lyssnar, tar fram ett förslag och bygger därefter ett uterum utifrån dina önskemål. Välkommen till oss!

  Våra tjänster

  Hos oss får du hjälp med alla steg i byggprocessen när du vill renovera eller bygga altan, veranda, inglasad altan, pergola, utekök, terrass, vinterträdgård, takaltan m.m. Vi erbjuder till exempel följande tjänster:

  • Markentreprenad
  • Snickeri
  • Stensättning
  • Murning
  • Måleri
  • Belysning
  • Inglasning
  • Montering och nedmontering av byggställning

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här