Uterumsbyggare i Örebro

Är det dags att förverkliga drömmen om en inglasad altan eller en rymlig veranda runt Örebro? Välkommen till oss!

Skräddarsydda Uterum

Med vår långa erfarenhet och förståelse för kundens unika behov bygger vi skräddarsydda uterum som ger ökad livskvalitet.

Altaninglasning

Vi har utfört många lyckade projekt runtom i Närke och Örebro. 

Bygga Vinterträdgård

Funderar ni på att bygga en vinterträdgård? Hör av dig till oss för en fri offert!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Örebro & Närke Boka ett personligt möte med någon av våra trevliga och hjälpsamma uterumsbyggare!

  Våra tjänster för uterum

  Vi är en erfaren och driven byggfirma som hjälper dig med allt som behövs för att bygga ett vackert, hållbart, säkert och funktionellt uterum. Hos oss får du hjälp från början till slut, från design och planering till slutförande. Vårt breda tjänsteutbud inkluderar bland annat:

  • Markentreprenad
  • Snickeri
  • Måleri
  • Stensättning
  • Murningsarbeten
  • Inglasning
  • Belysning
  • Montering av markiser och solskydd
  • Montering, hyra och nedmontering av byggställning
  • Totalentreprenad

  Med uterum som expertis

  Under åren har vi utfört många lyckade byggprojekt där vi byggt altaner, verandor, utekök, vinterträdgårdar, takaltaner, pergolor, inglasade altaner, trädäck och terrasser av olika slag. Vi bygger platsanpassade uterum som kan användas under sommarhalvåret eller året runt, beroende på kundens önskemål.

  Hur ser din byggidé ut?

  Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. Vi lägger stor vikt på att skräddarsy unika lösningar utifrån kundens önskemål såväl som fastighetens unika förutsättningar. Du är varmt välkommen att boka ett personligt rådgivningsmöte där du kan berätta mer om dina idéer och planer. Våra hjälpsamma och trevliga uterumssnickare tar därefter fram ett förslag och en kostnadsfri offert.

  Kundnära altanbyggare i Örebro och Närke

  Vi bygger uterum åt privatpersoner såväl som företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Örebro och Närke. Vårt verksamhetsområde täcker bland annat in Örebro, Kumla, Ånsta, Almby, Ökna, Förlunda, Hovsta, Glanshammar, Mosås, Marieberg, Dala, Mellringe, Vintrosa, Garphyttan, Adolfsberg, Sörby, Brickebacken och Gryt. Välkommen till oss!

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här