Uterumsbyggare i Östergötland

Planerar du att bygga en veranda, altan eller vinterträdgård? Vi är ett gäng duktiga och behöriga byggare och snickare i Östergötland som gärna hjälper dig att förverkliga dina byggplaner.

Bygga Uterum

Vi bygger alla typer av uterum och garanterar ett slutresultat präglat av noggrannhet, kvalitet och säkerhetstänk.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att glasa in eran altan eller terrass! Kontakta oss så sätter vi i gång!

Bygga Vinterträdgård & Kolonilott

Vi bygger vinterträdgårdar, växthus & kolonilotter utifrån kundens önskemål

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Östergötland Vill du ha en solig altan där du kan sitta och läsa, ett praktiskt utekök för sommarens grillkvällar eller en vinterträdgård som du kan utnyttja året runt?

  Vi bygger ditt uterum i Östergötland

  Vi har hjälpt många nöjda kunder i Östergötland att förverkliga deras drömmar om ett uterum. Vi har mycket goda referenser från privatpersoner såväl som företag och bostadsrättsföreningar. Vårt verksamhetsområde täcker in orter som Norrköping, Finspång, Linköping, Valdemarsvik, Åtvidaberg, Ljungsbro, Motala, Vadstena, Mjölby, Ödeshög, Boxholm, Kisa och Tranås.

  Professionella altanbyggare med gedigen erfarenhet

  När du ska bygga en uteplats bör du alltid anlita en certifierad byggfirma som är specialiserad på just uteplatser. Efter många år i branschen kan vi stolt titulera oss som uterumsexperter. Vi vet vad som krävs för att skapa hållbara, säkra och vackra altaner, verandor och liknande. Vi har ett brett kontaktnät underleverantörer som säkerställer tillgång till de bästa materialen. När du anlitar oss som totalentreprenör sköter vi alla steg i byggprocessen, inklusive kommunikation med alla inblandade aktörer, och ser till projektet färdigställs inom avtalad tidsplan och budget.

  Vilken typ av uterum vill du bygga?

  Vi har den kompetens och erfarenhet som krävs för att bygga alla typer av uterum. Berätta för oss om dina önskemål så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen. Hos oss får du hjälp med alltifrån materialval och design till bygglovsansökan och ROT-avdrag. Vi utför en rad olika tjänster, inklusive snickeri, måleri, markarbete, stensättning och inglasning. Vårt breda spektrum av tjänster gör det möjligt för oss att skräddarsy lösningar för alla behov. Boka ett personligt möte med någon av våra trevliga och hjälpsamma uterumsbyggare!

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här