Uterumsbyggare i Roslagen

Behöver du hjälp att renovera eller bygga en altan, pergola, inglasad veranda eller en annan sorts uterum? Då har du kommit rätt. Välkommen!

Skräddarsydda Uterum

Vi är en byggfirma som levererar skräddarsydda lösningar åt privatpersoner, BRF:er, företag och fastighetsägare i hela Roslagen.

Altaninglasning

Berätta för oss om dina önskemål så hjälper vi dig att förverkliga dina drömmar om en härligt inglasat altan.

Bygga Växthus & Orangeri

Vi tar oss an alla typer av uppdrag, oavsett om du vill reparera din altan eller bygga en helt ny vinterträdgård.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Ska ni Bygga ett Uterum i Roslagen? Boka en fri konsultation med någon av våra duktiga projektledare eller uterumsspecialister.

  Vi bygger altaner i hela Roslagen

  Många kunder i Roslagen vill bygga altaner, inglasade balkonger och liknande uteplatser för att bättre kunna njuta av sommarkvällar såväl som mysiga vinterdagar. Vi är verksamma i hela Roslagen, bland annat i Hallstavik, Öregrund, Grisslehamn, Östhammar, Knutby, Edsbro, Bergshamra, Väddö, Vätö, Yxlan, Rådmansö, Gräddö, Blidö, Rimbo och Skebobruk.

  Få en gratis offert för ditt uterum

  Hör av dig till oss så sätter vi i gång och förverkligar dina planer och drömmar om ett uterum. Boka gärna ett kostnadsfritt planeringsmöte med våra trevliga och hjälpsamma snickare. Hos oss får du dessutom alltid ett kostnadsfritt prisförslag. Välkommen!

  Fördelar med att bygga ett uterum

  Det finns många skäl att bygga ett uterum. Framför allt är det en mysig plats som höjer livskvaliteten. Vem vill inte ha ett härligt utrymme för trevliga middagar, avkoppling och liknande? Uterummet ger dessutom en närhet till trädgården och ett större ljusinsläpp. Dessutom får du extra yta som kan användas till allt ifrån hemmakontor till odling och umgänge. Vi bygger uterum som anpassas efter kundens önskemål.

  Totalentreprenad för ditt uterum

  Vi finns tillgängliga oavsett om du vill renovera eller bygga nytt. Vi är ett gäng erfarna och kunniga snickare, målare och hantverkare som hjälper dig med alla steg i byggprocessen. Som totalentreprenör ombesörjer vi alla moment, från planering och design till markentreprenad, snickeri och inglasning. Vi har ett brett kontaktnät med duktiga hantverkare och underleverantörer. Tillsammans ser vi till att du får det uterum du önskar. När du anlitar oss kan du räkna med noggrannhet, punktlighet och kvalitetstänk i alla steg.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här