Uterumsbyggare i Sörmland

Vill du bygga en altan eller ett annat uterum? Då har du kommit rätt. Vi är en lojal och driven byggfirma från Södermanland med uterum som specialitet.

Bygga Uterum

Under våra många år i branschen har vi hjälpt hundratals nöjda kunder att förverkliga deras drömmar om ett härligt uterum.

Altaninglasning

Vi anlitas flitigt av såväl privatpersoner som fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar.  

Bygga Vinterträdgård

Boka ett kostnadsfritt möte med oss redan idag. Hos oss får du dessutom alltid en gratis offert!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Södermanland Hör av dig till oss idag så återkommer vi med ett lösningsförslag och en gratis offert!

  Vi bygger din drömaltan

  Ett uterum kan ha många olika funktioner. Dels är det en härlig plats där du kan dricka ditt morgonkaffe och läsa tidningen, men beroende på dess utformning kan det även användas för ökat ljusinsläpp, plantering samt umgänge med nära och kära. Vi bygger alltifrån klassiska altaner och terrasser till skräddarsydda mångsidiga vinterträdgårdar och uterum som kan användas året runt. Vårt mål är att skapa en uteplats utifrån dina drömmar och önskemål. Inga uppdrag är för stora eller för små för oss!

  Smidigt bygge med oss som totalentreprenör

  Vi utför renoveringar såväl som nybyggnad. För en smidig byggprocess erbjuder vi totalentreprenad där vi ombesörjer alla moment i byggprocessen. Vi hjälper dig med allt från planering, design, bygglovsansökan och ROT-avdrag till markarbete, stensättning och inglasning. Vi sköter kommunikationen med alla inblandade aktörer vilket gör projektet smidigt för dig som kund. Vi har ett brett kontaktnät av kompetenta underleverantörer och hantverkare. Tillsammans bygger vi säkra och hållbara uterum med precision enligt dina önskemål.

  Vi är verksamma i hela Sörmland

  Vi arbetar nära våra kunder för att kunna erbjuda den bästa servicen. Vårt verksamhetsområde täcker i många orter i Sörmland, bland annat Strängnäs, Mariefred, Åkers Styckebruk, Eskilstuna, Nyköping, Oxelösund, Gnesta, Vagnhärad, Trosa, Flen, Malmköping och Katrineholm. Finns din ort inte med på listan? Hör av dig till oss så hittar vi en lösning. Välkommen!

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här