Uterumsbyggare i Västmanland

Är det dags att förverkliga drömmen om en härlig veranda, mysig balkong eller trevlig vinterträdgård i Västmanland? Välkommen till oss!

Bygga Uterum

Vi är en kompetent och pålitlig byggfirma med många års erfarenhet av att bygga uterum av olika sort.

Inglasning av Altan

Vi tar oss an renoveringsarbeten såväl som nybyggnationer samt altaninglasningar.

Bygga Vinterträdgård

Ska ni bygga ett växthus eller vinterträdgård? Inga uppdrag är för stora eller för små för oss!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Västmanland Vi lyssnar, tar fram ett förslag och bygger därefter ett uterum utifrån dina önskemål. Välkommen till oss!

  Uterum utifrån dina önskemål

  Uterum kan utformas på många olika sätt. Därför börjar vi alltid med ett personligt rådgivningsmöte där vi lyssnar på kundens önskemål och bollar idéer. Vi skräddarsyr lösningar och tar även hänsyn till önskemål om belysning, materialval och specialanpassning. Vi kan bygga alla typer av uterum, bland annat:

  • Verandor
  • Altaner
  • Terrasser
  • Pergolor
  • Utekök
  • Vinterträdgårdar
  • Takaltaner
  • Inglasade altaner

  Vi bygger uterum i Västmanland

  Vi är en kundnära altanbyggare som uppdrag åt privatpersoner, BRF:er, företag och fastighetsägare i hela Västmanland. Vårt verksamhetsområde täcker in Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Virsbo, Salbohed, Sala, Västerfärnebo, Norberg, Kärrgruvan, Fagersta, Skinnskatteberg, Sylta, Köping, Arboga och Kungsör.

  Trygghet från början till slut

  Att bygga altaner och andra sorters uterum kräver erfarenhet, noggrannhet och expertis. När du anlitar oss kan du känna dig trygg från början till slut. Vi prioriterar punktlighet, noggrannhet, kvalitet och säkerhet. Vi håller oss till avtalad tidsplan och budget. Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. Hör av dig till oss idag så återkommer vi med ett lösningsförslag och en gratis offert!

  Din totalentreprenör för uterum

  Vi tar oss an alla typer av uppdrag, oavsett om du vill reparera din altan eller bygga en helt ny vinterträdgård. Du kan anlita oss på totalentreprenad där vi ansvarar för alla steg i byggprocessen, från planering och ansökan om bygglov till färdigställande. Vi har ett stort kontaktnät med behöriga och duktiga hantverkare. Tillsammans ombesörjer vi måleri, snickeri, markentreprenad, inglasning, stensättning, design, belysning och annat som har med uterummet att göra. Som totalentreprenör ser vi till att alla moment utförs med precision och högsta säkerhetstänk.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här