Uterumsbyggare i Västra Götaland

Vill du utnyttja trädgården på ett bättre sätt och skapa mer yta hemma? Då bör du överväga att anlita oss för att bygga ett uterum. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Bygga Uterum

Vi har många års erfarenhet av att bygga altaner, terrasser, vinterträdgårdar och liknande uterum.

Inglasning av Altan

Vi lyssnar på dina önskemål och tar fram ett skräddarsytt förslag.  

Bygga Kolonilott & Växthus

Med noggrannhet, kvalitetstänk och en stor passion för hantverk ser vi till att förverkliga dina visioner.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Västra Götaland Vill du veta vad det kostar att bygga det uterum du drömmer om? Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert!

  Vi bygger uterum utifrån kundens önskemål

  Vill du bygga en härlig terrass där du kan njuta av sommarens ljus eller föredrar du en inglasad altan där du kan vara året runt? Vi är experter på att skräddarsy uterum utifrån kundens önskemål såväl som tomtens och fastighetens förutsättningar. Boka gärna ett gratis rådgivningsmöte där vi kan bolla idéer och dela med oss av våra bästa tips. Våra trevliga och kunniga uterumssnickare har mångårig erfarenhet av att bygga följande:

  • Altaner
  • Takaltaner
  • Inglasade altaner
  • Terrasser
  • Verandor
  • Pergolor
  • Utekök
  • Vinterträdgårdar
  • Specialanpassade lösningar

  Vi bygger uterum i hela Västra Götaland

  Vi anlitas flitigt av privatpersoner såväl som företag, fastighetsägare och BRF:er i Västra Götaland. Vårt verksamhetsområde täcker bland annat in Göteborg, Herrljunga, Svenljunga & Sexdrega, Ulricehamn, Bollebygd, Tranemo, Kinna, Borås, Mölndal, Kungsbacka, Partille, Landvetter, Kungälv, Jörlanda, Torslanda, Västra Frölunda, Grimmered, Hovås, Askim, Mölnlycke, Pixbo, Lerum, Floda, Stenungsund, Bohuslän, Orust, Tjörn, Hisingen, Angered, Gunnilse, Björsared och Lärjedalen. Välkommen!

  En mindre renovering eller totalentreprenad?

  Vi är en lojal och certifierad byggfirma som tar oss an alla typer av byggprojekt, oavsett om det är en mindre renovering eller en omfattande nybyggnad. Tillsammans med vårt stora kontaktnät med skickliga hantverkare och underleverantörer kan vi erbjuda de bästa materialen och ett brett utbud av byggtjänster. Vi utför alltifrån design, planering och bygglovsansökan till snickeri, måleri, markentreprenad och murningsarbeten. Oavsett projektets storlek kan du räkna med noggrannhet, punktlighet och högt säkerhetstänk i alla moment.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här