Uterumsbyggare i Stockholm

Välkommen till din lokala altanbyggare när det är dags att bygga altan eller uteplats i Stockholm!

Bygga Uterum

Berätta för oss om dina uterumsdrömmar så ser vårt skickliga team till att förverkliga dem

Inglasning av Altan

Hos oss får du dessutom alltid kostnadsfri rådgivning och en gratis offert för inglasning av altaner.

Växthus, Vinterträdgård & Orangeri

Vi är experter på att bygga högkvalitativa och vackra terrasser, vinterträdgårdar, altaner, orangerier och andra uteplatser.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Stockholm Hör av dig till oss så sätter vi i gång och förverkligar dina planer och drömmar om ett uterum.

  Din lokala byggentreprenör i Stockholmsregionen

  Vi är en lokal och kundnära uterumsbyggare som anlitas av privatpersoner, företag, BRF:er och fastighetsägare i Stockholm. Vårt arbetsområde inkluderar bland annat Sollentuna, Sundbyberg, Vallentuna, Upplands Väsby, Norrtälje, Åkersberga, Täby, Hässelby, Vällingby, Järfälla, Jakobsberg, Nacka, Danderyd, Bromma, Älvsjö, Huddinge, Enskede, Årsta, Haninge, Vendelsö, Södertälje, Tumba, Solna, Saltsjöbaden, Gustavsberg, Tyresö, Värmdö, Lidingö, Ekerö, Flemingsberg, Botkyrka, Spånga, Liljeholmen, Kungsängen, Farsta och Hägersten.

  Få en gratis offert för din altan

  Vill du veta vad det kostar att anlita kunniga och trevliga uterumssnickare som kan förverkliga dina altandrömmar? Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert!

  Våra tjänster för din uteplats

  Du kan anlita oss för nybyggnation såväl som renovering. Vi utför både stora och små arbeten. Vid omfattande uppdrag kan du anlita oss som totalentreprenör där vi ombesörjer hela byggprocessen. Våra tjänster inkluderar bland annat:

  • Bygge av olika sorters uteplatser, t.ex. altan, pergola, terrass, vinterträdgård, veranda, takaltan m.m.
  • Markentreprenad
  • Stensättning
  • Måleri
  • Snickeri
  • Elektricitet
  • Inglasning
  • Montering och nedmontering av byggställning
  • Totalentreprenad

  Varför bygga ett uterum?

  Det finns många anledningar till att bygga uterum. Den främsta anledningen till att våra kunder anlitar oss för att bygga uterum är för att de vill njuta mer av ljuset från sommarsolen samt vara närmare naturen under vintern. Med en mysig och välplanerad altan – särskilt om det är en inglasad altan – kan du fylla ditt hem med mycket ljus och få en ökad närhet till trädgården. Med en välplanerad uteplats får du även utökad yta i bostaden vilket i sin tur kan öka fastighetsvärdet.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här