Uterumsbyggare i Uppland

Drömmer du om en mysig vinterträdgård eller en härlig altan där du kan läsa en bok, samla vänner för middag eller dricka ditt morgonkaffe? Vi är en byggfirma i Uppland som specialiserat oss på att bygga olika sorters uterum.

Bygga Uterum

Helhetslösningar inom byggnation av uterum, trädäck, altaner & m.m.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att renovera & glasa in eran altan, terrass, trädäck, uteplats & m.m. 

Bygga Vinterträdgård

Vi anlitas flitigt av privatpersoner, företag, BRF:er och fastighetsägare i vårt närområde.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Uppland Hos oss kan du räkna med kvalitet, noggrannhet och punktlighet. Välkommen!

  Vi bygger alla sorters uterum

  Vi är en erfaren och kompetent byggfirma som bygger alla sorters uterum och uteplatser, inklusive verandor, altaner, terrasser, pergolor, utekök, vinterträdgårdar, takaltaner och inglasade altaner. Du kan anlita oss för renoveringsarbeten såväl som nybyggnation. Våra tjänster inkluderar bland annat:

  • Markentreprenad
  • Stensättning
  • Måleri
  • Snickeri
  • Inglasning
  • Golvläggning
  • Belysning
  • Materialval & design
  • Montering, hyra och nedmontering av byggställning
  • Totalentreprenad

  Vi bygger uteplatser i Uppland

  Vi är en serviceorienterad firma som jobbar nära våra kunder. Vi utför uppdrag i hela Uppland, inklusive Uppsala, Österbybruk, Gimo, Knutby, Storvreta, Björklinge, Morgongåva, Heby, Fjärdhundra, Enköping, Bålsta, Bro, Sigtuna, Märsta, Knivsta, Rimbo, Norrtälje, Älmsta, Grisslehamn, Östhammar, Öregrund, Tierp, Lövstabruk, Skärplinge, Älvkarleby och Skutskär.

  Kostnadsfri rådgivning & hjälp med ROT-avdrag

  Våra erfarna, trevliga och kunniga uterumssnickare ser fram emot att hjälpa dig med ditt uterum. Boka en fri konsultation med någon av våra duktiga projektledare eller uterumsspecialister. Hos oss får du även hjälp att ansöka om ROT-avdraget. Välkommen!

  Skickliga uterumsbyggare med gedigen erfarenhet

  Anlita alltid en erfaren byggfirma med uterum som specialitet. Vi har många års erfarenhet av att bygga och renovera olika sorters uterum. Säkerhet är A och O för vår firma och vi ser till att din uteplats är säker att använda. Vi utför alla moment med precision och ser till att du får ett vackert, funktionellt och säkert uterum. Vid större arbeten kan du anlita oss som totalentreprenör där vi ansvarar för alla steg i byggprocessen, från planering till slutbesiktning. Vi har ett brett kontaktnät med duktiga hantverkare. Tillsammans förverkligar vi dina byggdrömmar!

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här