Altaninglasning i Uppsala

Vi hjälper dig bygga en ny veranda eller altan eller glasa in och isolera din befintliga för att skapa ett mysigt och funktionellt uterum som kan användas året runt.

Inglasning av Altaner

Inglasade altaner ger dig inte bara extra utrymme att använda året runt, utan också är ett värdehöjande tillägg till din fastighet.

Bygga Inglasad Veranda

Förverkliga din dröm om en egen inglasad veranda genom att höra av dig till oss.

Bygga Altan eller Uterum

Vill ni bygga en altan eller ett uterum? Kontakta oss idag för att diskutera dina idéer och få ett kostnadsfritt prisförslag

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Allt inom altaninglasning runt Uppsala Om du anlitar oss för att bygga en veranda från grunden kan vi ta hand om hela processen, från design till färdigställande. Vi genomför såklart också tjänster på redan befintliga altaner och verandor.

  En välrenommerad altanbyggare

  • Inglasning av altaner och verandor
  • Renoveringar
  • Nybyggnationer av uterum från grunden
  • Anpassning av uterum (t.ex. för rullstolsanvändare)
  • Reparationer
  • Isolering

  Kontakta oss redan nu!

  Vi finns här för att hjälpa dig att skapa det perfekta uterum du alltid drömt om. Oavsett om du vill förbättra ett befintligt utrymme eller skapa något helt nytt från grunden har vårt team den erfarenhet och expertis som behövs för att förverkliga din vision. Kontakta oss och få din kostnadsfria offert.

  Altantjänster för kunder i och runt Uppsala

  Vi tjänar en rad olika kunder, från privatpersoner och bostadsrättsföreningar till offentliga aktörer, fastighetsägare, företag och lantbrukare. Vårt arbetsområde sträcker sig över Uppsala och dess stadsdelar samt omgivande orter som Storvreta, Knivsta, Enköping, Svartbäcken, Salabacke, Luthagen, Kapellgärdet, Rosendal, Höganäs, Gränby, Fålhagen, Vårdsätra, Fjärdhundra, Valsätra, Höganäs, Lillsidan, Sommarro, Kungsängen, Nyby, Stabby, Lindbacken, Eklundshov, Östhammar, och Tierp.

  Möjligheter till ROT-avdrag

  Är det möjligt att få sänkt kostnad genom ROT-avdraget när du anlitar oss? I vissa fall har du den möjligheten. Du kan dra av upp till 50 000 kronor på totalkostnaden om du vill bygga, renovera eller glasa in en veranda eller altan som hänger samman med din bostad.

  Inglasning ger dig många fördelar

  Att glasa in din altan eller veranda innebär att du kan utnyttja uterummet under en större del av året. Samtidigt ger inglasningen också mervärde i form av ökat fastighetsvärde.

  En hållbar totalentreprenör

  Vi kan erbjuda totalentreprenad för byggen av uterum. Det betyder i korthet att vi tar helhetsansvar för byggprojektet, från start till mål. Det är både praktiskt och ekonomiskt gynnsamt för dig som kund. Dessutom har du i oss en miljömedveten byggentreprenör som strävar efter hållbarhet i alla projekt vi företar oss. Vi väljer miljövänliga arbetsmetoder och material.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här