Uterumsbyggare i Skåne

Drömmer du om en mysig altan, en solig balkong eller ett praktiskt uterum? Då har du kommit rätt. Vi är en erfaren och omtyckt byggfirma som bygger uterum åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i Skåne.

Bygga Uterum

Inget uterum är det andra likt och därför rekommenderar vi att du bokar in en kostnadsfri konsultation med våra hjälpsamma och kunniga uterumssnickare.

Inglasning av Altan

Kontakta oss altaninglasning idag! Därefter får du ett skräddarsytt förslag och en gratis offert.

Bygga Orangeri & Växthus

Vi ser fram emot att ta ditt byggprojekt från idé till verklighet!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Byggnation av Uterum i Skåne Vi anlitas flitigt av privatpersoner såväl som företag, fastighetsägare och BRF:er i Skåne.

  Din lokala altanbyggare i Skåne

  Vi strävar efter noggrannhet, punktlighet, kvalitet och säkerhet. För att kunna erbjuda den bästa servicen arbetar vi lokalt nära våra kunder. Vi är verksamma i flera orter i Skåne, bland annat Helsingborg, Höllviken, Landskrona, Ystad, Ängelholm, Svedala, Falsterbo, Vellinge, Skurup, Trelleborg, Staffanstorp, Lomma, Lund, Malmö, Bjärred, Bunkeflostrand, Arlöv, Veberöd, Dalby, Oxie, Löddeköpinge och Kävlinge. Välkommen!

  Ett komplett tjänsteutbud för uterummet

  Vi är ett team skickliga altanbyggare med många års erfarenhet att bygga uterum. Vi utför alla tjänster relaterade till uterum, oavsett om det är en renovering eller nybyggnad. Vi har ett brett kontaktnät av duktiga hantverkare och erbjuder totalentreprenad i egen regi. Du kan bland annat anlita oss för följande tjänster:

  • Bygge av olika sorters uteplatser, t.ex. veranda, altan, pergola, utekök, terrass, vinterträdgård, takaltan m.m.
  • Markentreprenad
  • Stensättning
  • Murning
  • Måleri
  • Snickeri
  • Elektricitet & belysning
  • Inglasning
  • Montering och nedmontering av byggställning

  Därför bör du bygga ett uterum

  Det finns många anledningar till att bygga ett uterum. Många av våra kunder upplever ökat livskvalitet när de kan äta frukost på terrassen på sommaren, plantera växter året om i vinterträdgården eller äta middag på den inglasade altanen. Ett uterum ger dessutom ökat ljusinsläpp och extra yta i bostaden vilket i sin tur ökar trivseln. Det är även stor chans att uterummet ökar fastighetsvärdet eftersom många köpare uppskattar en välplanerad uteplats.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här