Bygga Uterum i Uppsala

Befinner du dig i Uppsala och äger en fastighet eller bostad? Vi kan i så fall hjälpa dig med bygge av vinterträdgård och uterum. Projekten har varit både stora och små.

Bygga Vinterträdgård

Helhetslösningar inom byggnation av vinterträdgårdar, trädäck, altaner & m.m.

Inglasning av Altan

Anlita oss för att renovera & glasa in eran altan, terrass, trädäck, uteplats & m.m. 

Trädgårdsanläggning

I samband med bygger så erbjuder vi även tjänster inom trädgårdsanläggning & stenläggning.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


  Behöriga

  Certifierade medarbetare som kan jobbet

  Snabb service

  Vi återkommer till dig så fort som möjligt

  ROT-avdrag

  30% av arbetskostnaden dras av

  Lokal Uterumsbyggare i Uppsala Vi har hjälpt kunder i till exempel Storvreta, Knivsta, Enköping, Svartbäcken, Salabacke, Luthagen, Kapellgärdet, Rosendal, Höganäs och Gränby.

  Bygger uterum åt företag och privatpersoner

  Vår kundkrets består av både privatpersoner och företag i Uppsala med omnejd. Vi har byggt alla typer av uterum och vinterträdgårdar åt kunder i bland annat Fålhagen, Vårdsätra, Fjärdhundra, Valsätra, Höganäs, Lillsidan, Sommarro, Kungsängen, Nyby, Stabby, Lindbacken, Eklundshov, Östhammar, Tierp. Projekten har varierat från enklare altaner i trä till vinterisolerade uterum för både fikastunder och odling under vinterns kallaste månader.

  Vi förverkligar dina drömmar

  Vi kan erbjuda färdiga byggsatser som vi vet har hög kvalitet och gav oss nöjda kunder. De färdiga byggsatserna brukar leda till snabba projekt och vi utfört dem flera gånger tidigare. Har du i stället egna idéer har våra duktiga och pålitliga hantverkare även erfarenhet av unika byggnationer i lösvirke. Oavsett vilken typ av byggprojekt du är ute efter är material och konstruktion alltid av högsta kvalitet.

  Använd ROT-avdraget och spara tusenlappar

  Vill du anlita oss som privatperson så rekommenderar vi att utnyttja ROT-avdraget. Så länge du har avdraget kvar att utnyttja och uppfyller de övriga krav som gäller kan du spara många tusenlappar. Upp till 30 % av arbetskostnaden kan reduceras med ROT. Vilken typ av byggprojekt du vill ha hjälp med spelar också in. Kontakta oss om du har frågor för vilka typer av tjänster som omfattas av ROT eller se över Skatteverkets hemsida. Vi ser till att ansökan för ROT-avdrag går korrekt till.

  Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


   Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

   Nicklas
   Reception

   Nummer: 010-555 89 63
   Mail: offert@bygga-uterum.se

   Vanliga frågor Inför en byggnation kan många frågor komma upp. Här besvarar vi de allra vanligaste

   Krävs det bygglov för att bygga ett uterum

   Ja, åtminstone så länge som uterummet är tänkt att vara större än ett attefallshus eller en friggebod. Det är alltid säkrast att dubbelkolla med byggnadsavdelningen hos din kommun innan din planering gått för långt. Var ute i god tid om det är så att du behöver söka bygglov. Det kan ta mellan 4-12 månader innan du får beskedet. Bygglovsansökan kostar dessutom pengar, så det bör du ha med i beräkningarna.

   Hur underhåller jag uterummet?

   Det fungerar alldeles utmärkt att olja in och slipa golvet i uterummet åtminstone någon gång per år. Tvätta av golvet först och vänta med att olja in det tills det har torkat ordentligt. Var noggrann med att välja en olja som är avsedd för det träslag uterummet är byggt med. Genom regelbunden skötsel säkerställer du att uterummet bringar glädje för flera generationer.

   Vilket material är bäst för att bygga ett uterum?

   Det går inte att säga vilket material som är bäst, det beror helt på dina önskemål. Du kan ha glasade väggar eller en kombination mellan trä och glas. För den bärande stommen gäller att ju större uterummet är desto kraftfullare material krävs. Limträ är tåligt och passar bra för stora konstruktioner. När det gäller taket är det viktigt att ta hänsyn till snözoner, och bygga det tillräckligt kraftfullt för att klara av eventuella snömassor.

   Vad kostar det att bygga ett uterum?

   Vi avstår från att ge några exakta prisuppgifter här. Varje arbete är unikt och vad slutnotan landar på beror på många olika faktorer. Däribland storleken på objektet som ska uppföras, materialval för tak och väggar, isolering och markförutsättningar. En bra fråga att ställa dig själv inför jobbet är under hur stora delar av året du viill kunna ha tillgång till uterummet. En tumregel är att ju längre tid, desto dyrare blir uterummet per kvadratmeter. För uterum som bara ska användas under sommarhalvåret är det vanligt med ett billigt 32 mm tjockt kanalplasttak. För uterum som används året om krävs ett heltäckt tak, vilket gör hela bygget mellan 3-4 gånger dyrare. Dessutom behöver man ta hänsyn till snözoner för att säkerställa att taket klarar av eventuella snömassor.

   Är byggen av uterum ROT-berättigade?

   Du kan göra avdrag för byggen av uterum endast om de uppförs som tillbyggnad till en redan befintlig byggnad. ROT-avdraget gäller för arbetskostnaden, inte för materialet, och kan som mest uppgå till 50 000 kronor per år. Vi hjälper dig gärna att se till att avdraget utförs på ett korrekt sätt.

   Kontakta oss idag! Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa altanprojekt!


    Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar

    Nicklas
    Reception

    Nummer: 010-555 89 63
    Mail: offert@bygga-uterum.se

    Offert? Klicka här